AIR AS-SYIFA UMI (UNTUK IBU MENGANDUNG DAN 1001 PENGGUNAAN (Elak Ganguan dan Santau) INSYAALLAH)


Air minuman As Syifa UMI adalah air minuman untuk diminum khasnya bagi ibu-ibu hamil. Sesuai diminum dari awal kehamilan sehingga waktu kelahiran (Dijadikan air selusuh mudah bersalin dengan izin Allah)


Punca air As Syifa UMI adalah air Gau yang memang terkenal sebagai air yang telah dikategorikan sebagai air berkualiti kerana ia mengandungi kadar garam galian yang tinggi (TDS 294 mg/I) dan beralkali (pH 7.9). Nilai kealkaliannya adalah lebih daripada nilai pH darah kita iaitu pH 7.4.

BAIK UNTUK IBU MENGANDUNG

:KANDUNGAN MINERAL::

(TOTAL DISSOVLED SOLID (TDS)

Kalsium : 69mg/l
Birkabonat :245 m

 

g/l
Natrium : 11mg /l
Klorida : 2 mg/l
Kalium : 6mg/l
Sulfat : 7mg /l
Magnesium : 45mg/l
Florida : 0.5mg/l ph 7.9
Purata : 184 mg/l

Air Minuman GAU dapat meneutralkan dan menyingkirkan sisa-sisa berasid yang terkumpul dalam badan kita. Ia juga berupaya mengimbangkan paras pH tubuh kita untuk mengelakkan pelbagai jenis penyakit, terutama penyakit kronik. Lebih-lebih lagi, Air Minuman Gau berupaya membekalkan zat-zat galian yang diperlukan oleh tubuh untuk menjaga kesihatan dan kecergasan badan.
“KANDUNGAN MINERALNYA ANTARA YANG TERBAIK SELEPAS AIR ZAM-ZAM”

Air ini mempunyai khasiat dari segi Rohani dan Jasmani serta sesuai diminum oleh setiap lapisan umur tanpa mengira bangsa dan keturunan. Air penawar semulajadi ini dapat membantu: Meningkatkan penyerapan nutrien dan mineral oleh tubuh, Meneutralkan kadar asid dalam badan sebagai sumber merawat penyakit, Meningkatkan stamina tubuh, Meningkatkan kecekapan tubuh mengangkut oksigen, Membina dan menguatkan tulang dan gigi, Meningkatkan hemoglobin dalam sel darah merah, Mengurangkan kadar gula dalam darah, Membersih serta melancarkan sistem penghadaman, Membersih serta melancarkan sistem kumbahan, Membersihkan kandungan darah di dalam tubuh, Mengurangkan tekanan darah tinggi, Mencerdaskan minda dan memulihkan tenaga, pH beralkali sebagai penjana tenaga dan Mempunyai kadar garam galian yang tinggi (TDS 294mg/l) dan pH 7.9.

 

Air ini kemudiannya dibacakan surah-surah amalan sewaktu ibu mengandung seperti:
1. Surah Al Fatihah
2. Surah Yaasin (Agar dipermudahkan segala hajat)
3. Surah At Taubah
4. Surah Yusof (Agar mendapat anak yang soleh, sihat dan sempurna)
5. Surah Luqman (Agar mendapat anak yang taat dan bijak)
6. Surah Maryam (Agar mendapat anak yang sabar lagi taat)
7. Surah Al A’raf(Ayat 189) dan
8. Zikir-zikir Al Haddad
SEMOGA KITA SAMA-SAMA MENDAPAT KEBERKATAN DARI AYAT-AYAT
SUCI AL-QURAN.

 

CARA GUNA AIR AIR-ASYIFA UMI.

1)Amat sesuai di minum khasnya bagi ibu-ibu yang hamil,dari awal kehamilan sehingga waktu kelahiran,di syorkan meminum air AS-syifa UMI sekerap yang mungkin.(Air selusuh)

2)Bagi bayi-bayi yang meminum susu botol,campurkan AIR AS-ASYIFA UMI kedalam botol bayi.

3)Sesuai juga di minum oleh anak-anak,di jadikan sebagai penawar hati,penerang hati.

4)Di syorkan bagi pelajar-pelajar untuk menduduki peperiksaan,

dijadikan sebagai penerang hati.

(surah yassin-untuk segala hajat,surah lokman -agar hati tenang,mudah belajar,bijak)

5)Juga sesuai untuk semua peringkat umur.(niat dan minum)

*Mulakan dengan bismillah(yakin kepada ALLAH)

*selawat kepada Baginda S.A.W…minum.

 

Air juga penting sebagai ajen yang membantu mengangkut nutrien dan bahan kumuh serta membantu penyerapan makanan selain memastikan tahap suhu badan dalam keadaan stabil. Untuk sihat dan terhindar daripada penyakit, paling baik minum 8 gelas air dalam sehari. Untuk mendapatkan hasil yang terbaik, minumlah 2 gelas besar 1-2 jam sebelum sarapan, 2 gelas besar 1-2 jam sebelum makan tengahari, 2 gelas besar 1-2 jam sebelum makan malam dan 2 gelas besar 1-2 jam sebelum tidur malam. Lakukan secara disiplin, maka hasilnya akan terlihat dalam 2-3 bulan kemudian.

Advertisements